Sonkás puffancs recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek szódabikarbóna
- 10 dkg sajt (trappista)
- 15 dkg szeletelt sonka
- ízlés szerint só
- bors
- bazsalikom
- 1 ömlesztett sajt
- 1 dl tej
- víz
Elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük. A sonkát apró kockára vágjuk, beletesszük a tésztába. Hasonló állagú tésztát kell, hogy kapjunk mint a nokedli, csak kissé folyósabb legyen. Beízesítjük.
Forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk, a puffancsok önmaguktól megfordulnak. Szép barnára sütjük. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és tálaljuk.
Tipp:
Ha nincs ömlesztett sajt, tejfölt is tehetünk bele. A lényeg, hogy kissé folyós tésztát kapjunk. Lehet még petrezselyemmel is ízesíteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »