Sonkás puffancs recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek szódabikarbóna
- 10 dkg sajt (trappista)
- 15 dkg szeletelt sonka
- ízlés szerint só
- bors
- bazsalikom
- 1 ömlesztett sajt
- 1 dl tej
- víz
Elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük. A sonkát apró kockára vágjuk, beletesszük a tésztába. Hasonló állagú tésztát kell, hogy kapjunk mint a nokedli, csak kissé folyósabb legyen. Beízesítjük.
Forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk, a puffancsok önmaguktól megfordulnak. Szép barnára sütjük. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és tálaljuk.
Tipp:
Ha nincs ömlesztett sajt, tejfölt is tehetünk bele. A lényeg, hogy kissé folyós tésztát kapjunk. Lehet még petrezselyemmel is ízesíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »