Sonkás puffancs recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek szódabikarbóna
- 10 dkg sajt (trappista)
- 15 dkg szeletelt sonka
- ízlés szerint só
- bors
- bazsalikom
- 1 ömlesztett sajt
- 1 dl tej
- víz
Elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük. A sonkát apró kockára vágjuk, beletesszük a tésztába. Hasonló állagú tésztát kell, hogy kapjunk mint a nokedli, csak kissé folyósabb legyen. Beízesítjük.
Forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk, a puffancsok önmaguktól megfordulnak. Szép barnára sütjük. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és tálaljuk.
Tipp:
Ha nincs ömlesztett sajt, tejfölt is tehetünk bele. A lényeg, hogy kissé folyós tésztát kapjunk. Lehet még petrezselyemmel is ízesíteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »