Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés szűzérme salátával és sült burgonyával recept

Sertés szűzérme salátával és sült burgonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertés szűzérme
    • 1 csomag flekken fűszerkeverék
    • olívaolaj
    • 1 kg sárga sütnivaló krumpli
    • étolaj a sütéshez

    A salátához:

    • 1 doboz csemege kukorica
    • 1 kisebb fej jégsaláta
    • 200 g koktélparadicsom
    • 2 fej lila hagyma
    • 1 kígyóuborka
    • 1 kisebb póréhagyma
    • oregánó
    • 1 doboz natúr joghurt
    • 1 csomag Kotányi kapros-joghurtos öntethez por
    • só ízlés szerint a sült krumplihoz

    Elkészítése:

    Először a húst megmosom és kisebb darabokra vágom. Serpenyőbe rakom,  rászórom a fűszerkeveréket és kevés olajat öntök hozzá. Közepes fokon készre sütöm ,időnként megkeverem, hogy minden oldala átsüljön.

    A krumplit meghámozom, megmosom, konyharuhába megtörlöm, cikkekre vágom és forró bő olajban kisütöm, megsózom.

    A salátát elkészítem. A jégsalátát késsel elvágom, a kukoricát hozzáöntöm, a koktélparadicsomot nem vágom szét, megmosom, hozzáöntöm, a lila hagymát és a póréhagymát kisebb darabokra vágom, a kígyóuborkát kockákra és megszórom pici oregánóval, meglocsolom olívaolajjal és összekeverem.

    Gyorsan elkészíthető, nagyon ízletes étel. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá