Sertés szűzérme salátával és sült burgonyával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés szűzérme
- 1 csomag flekken fűszerkeverék
- olívaolaj
- 1 kg sárga sütnivaló krumpli
- étolaj a sütéshez
A salátához:
- 1 doboz csemege kukorica
- 1 kisebb fej jégsaláta
- 200 g koktélparadicsom
- 2 fej lila hagyma
- 1 kígyóuborka
- 1 kisebb póréhagyma
- oregánó
- 1 doboz natúr joghurt
- 1 csomag Kotányi kapros-joghurtos öntethez por
- só ízlés szerint a sült krumplihoz
Elkészítése:
Először a húst megmosom és kisebb darabokra vágom. Serpenyőbe rakom, rászórom a fűszerkeveréket és kevés olajat öntök hozzá. Közepes fokon készre sütöm ,időnként megkeverem, hogy minden oldala átsüljön.
A krumplit meghámozom, megmosom, konyharuhába megtörlöm, cikkekre vágom és forró bő olajban kisütöm, megsózom.
A salátát elkészítem. A jégsalátát késsel elvágom, a kukoricát hozzáöntöm, a koktélparadicsomot nem vágom szét, megmosom, hozzáöntöm, a lila hagymát és a póréhagymát kisebb darabokra vágom, a kígyóuborkát kockákra és megszórom pici oregánóval, meglocsolom olívaolajjal és összekeverem.
Gyorsan elkészíthető, nagyon ízletes étel. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.