Sertés szűzérme salátával és sült burgonyával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sertés szűzérme salátával és sült burgonyával

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés szűzérme
  • 1 csomag flekken fűszerkeverék
  • olívaolaj
  • 1 kg sárga sütnivaló krumpli
  • étolaj a sütéshez

A salátához:

  • 1 doboz csemege kukorica
  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 200 g koktélparadicsom
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 kisebb póréhagyma
  • oregánó
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 1 csomag Kotányi kapros-joghurtos öntethez por
  • só ízlés szerint a sült krumplihoz

Elkészítése:

Először a húst megmosom és kisebb darabokra vágom. Serpenyőbe rakom,  rászórom a fűszerkeveréket és kevés olajat öntök hozzá. Közepes fokon készre sütöm ,időnként megkeverem, hogy minden oldala átsüljön.

A krumplit meghámozom, megmosom, konyharuhába megtörlöm, cikkekre vágom és forró bő olajban kisütöm, megsózom.

A salátát elkészítem. A jégsalátát késsel elvágom, a kukoricát hozzáöntöm, a koktélparadicsomot nem vágom szét, megmosom, hozzáöntöm, a lila hagymát és a póréhagymát kisebb darabokra vágom, a kígyóuborkát kockákra és megszórom pici oregánóval, meglocsolom olívaolajjal és összekeverem.

Gyorsan elkészíthető, nagyon ízletes étel. Jó étvágyat hozzá!