Serpenyős bundáskenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 szelet kenyér
- 6-7 dkg füstölt kolbász (vagy gépsonka)
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 cl tej
- 1 kk ételízesítő
- 2 nagyobb csipet őrölt bors
- 1 ek zsiradék
- 5 dkg toast sajt
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A tojásokat kevés ételízesítővel, 1 csipet borssal és a tejjel felverjük, a kolbászt vékonyra karikázzuk.
Egy közepes méretű serpenyőt kikenünk zsiradékkal vagy olajjal.
A kenyérszeletek felét a tojásba mártva belehelyezzük a serpenyőbe úgy, hogy azt kitöltse, rárakjuk a kolbászkarikákat (vagy a gépsonka szeleteket) és a reszelt toast sajtot.
Ezután a tojásba mártott kenyerek másik felét is ráhelyezzük, ha maradt tojás akkor azzal még belocsoljuk, bár ha friss a kenyér, az bőven felszívja a tojást!
Reszelt sajtot teszünk a tetejére, megborsozzuk és a sütőbe téve (középre) nagyjából 18-20 perc alatt megsütjük!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Jómagam olívaolajjal szoktam készíteni. Mielőtt a sütőbe rakom egy jó evőkanálnyit még rá szoktam locsolni a tetején a sajtra is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









