Serpenyős bundáskenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 szelet kenyér
- 6-7 dkg füstölt kolbász (vagy gépsonka)
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 cl tej
- 1 kk ételízesítő
- 2 nagyobb csipet őrölt bors
- 1 ek zsiradék
- 5 dkg toast sajt
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A tojásokat kevés ételízesítővel, 1 csipet borssal és a tejjel felverjük, a kolbászt vékonyra karikázzuk.
Egy közepes méretű serpenyőt kikenünk zsiradékkal vagy olajjal.
A kenyérszeletek felét a tojásba mártva belehelyezzük a serpenyőbe úgy, hogy azt kitöltse, rárakjuk a kolbászkarikákat (vagy a gépsonka szeleteket) és a reszelt toast sajtot.
Ezután a tojásba mártott kenyerek másik felét is ráhelyezzük, ha maradt tojás akkor azzal még belocsoljuk, bár ha friss a kenyér, az bőven felszívja a tojást!
Reszelt sajtot teszünk a tetejére, megborsozzuk és a sütőbe téve (középre) nagyjából 18-20 perc alatt megsütjük!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Jómagam olívaolajjal szoktam készíteni. Mielőtt a sütőbe rakom egy jó evőkanálnyit még rá szoktam locsolni a tetején a sajtra is.