Sajtos zöldborsó gombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg zöldborsó
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 bögre őrölt zabpehely
- 15 dkg félkemyény sajt, nagy lyukú reszelőn reszelve
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítése:
A hagymát finomra aprítjuk és kevés olajon megpároljuk. Közben vizet forralunk, megsózzuk, és beleöntjük a zöldborsót. Amikor megpuhult, leszűrjük. Aprítógéppel összezúzzuk (persze, egy egyszerű krumplinyomó is megteszi), de csak épp, amolyan rusztikusra.
Egy keverőtálba beletesszük az összes hozzávalót és összegyúrjuk. Vizes kézzel golyókat formálunk (lepénykék is lehetnek), beleforgatjuk morzsába, és forró olajban pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Tipp:
Zöldséges barna rizst ettünk hozzá. Volt még mellé tölgyfa salátából, római salátából, paradicsomból és újhagymából saláta, amire nem tettünk semmilyen öntetet. Azért, mert friss, zsenge kakukkfüvet és bazsalikomot hoztunk a kertből ezeket nagyon finomra aprítottam és rászórtuk.Rendkívül finom lett.
Azt gondoltam ki, hogy legközelebb morzsa helyett magkeverékben hempergetjük meg.