Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-virslis kocka recept

Sajtos-virslis kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 20 dkg sajt
    • 20 dkg pulyka virsli
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 25 dkg kefir
    • 1 tk olaj a forma kikenéséhez

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük.

    Egy kisebb jénait, vagy tepsit (21*21cm) kikenünk vékonyan olajjal.
    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport.
    A sajtot sajtreszelőn finomra reszeljük, a virslit vékonyra karikázzuk.

    Egy tálba ütjük a tojásokat, amiben a kefirrel és a sóval simára keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd csomómentes masszává keverjük. Végül beleforgatjuk a reszelt sajtot és a felkarikázott virslit.
    Az előkészített jénaiba vagy tepsibe simítjuk.

    180 fokon hőlégkeveréssel kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. (Nekem a sütési idő vége felé a teteje nagyon barnult, ezért a középső rácsról az alsóra raktam.)

    Ha kihűlt, egy éles késsel felszeleteljük, és friss zöldségekkel kínáljuk.

    Tipp:

    A világhálón, egy orosz oldalon láttam meg ezt a finomságot, és ma el is készítettem. Először nagyon kétségbe estem, hisz a recept minden utasítását betartottam, és a sütőben szépen megemelkedett, bár a közepe inkább felpúposodott, majd amikor a végén kivettem, visszaesett és hepehupás lett a teteje. Melegen nem lehet, csak kihűlt állapotában szépen szeletelni. Viszont a szépséghibák ellenére nekem nagyon ízlett. Erősen hasonlít egy sajtos-virslis muffinra. Friss paradicsommal, uborkával kiváló uzsonna.

    A sajtos-virslis kocka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 236 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá