Sajtos, sonkás leveles recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag (500g-os) vajas leveles tészta
Töltelék:
- 10 dkg csirkemell sonka szeletek (lehet másfajta is)
- 20 dkg puha, kenhető sajt (én tömlőset használtam)
- csipet só és őrölt bors
- 1 kk petrezselyemzöld (szárított is tökéletes)
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- csipet szezámmag a díszítéshez
Elkészítése:
A leveles tésztát kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk gondosan ügyelve arra, hogy szép téglalap formája legyen. 8 egyenlő részre vágjuk és gondolatban félbehajtott felső részébe csíkokat vágunk.
A sajtot kikeverjük a sóval, borssal, petrezselyemzölddel és mindegyik lapocskát megkenjük vele, ráteszünk egy kis szeletke csirkemell sonkát (vagy felet, attól függ mekkorák), majd újabb sajtréteget kenünk a sonkára.
A felvert tojással megkenjük körben a széleit, ettől összeragad és nem fog kifolyni belőle a sajt és félbehajtjuk, ha kell az ujjunkkal kissé összenyomjuk a ragasztásnál.
A tetejét is tojással kenjük át, díszítésként szórjunk rá szezámot (sót, köményt…stb. ki mit szeret) és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt süssük meg szép aranybarnára.