Sajtos padlizsán recept

Hozzávalók:
- 2 szép padlizsán
- a sütéshez olaj
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 1 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A meghámozott, karikákra vágott padlizsánt bő olajban kisütjük, és a mártással rétegezve tűzálló tálba lerakjuk. A mártáshoz a vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve öt deka sajtot, egy deci tejfölt meg a tojássárgáját belekeverjük. A fűszerekkel ízesítjük. A lerakott padlizsán tetejére öntjük, a sajt maradékával meghintjük, és a sütőben a tetejét megpirítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »