Sajtos padlizsán

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 szép padlizsán
  • a sütéshez olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojássárgája
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A meghámozott, karikákra vágott padlizsánt bő olajban kisütjük, és a mártással rétegezve tűzálló tálba lerakjuk. A mártáshoz a vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve öt deka sajtot, egy deci tejfölt meg a tojássárgáját belekeverjük. A fűszerekkel ízesítjük. A lerakott padlizsán tetejére öntjük, a sajt maradékával meghintjük, és a sütőben a tetejét megpirítjuk.