Sajtos csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell filé
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga paprika
- 1 krémsajt
- bazsalikom, só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet 3-4 cm hosszú, keskeny csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és az apró kockákra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a csirkemell csíkokat, sózzuk-borsozzuk és kb. 15 perc alatt puhára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a keskeny csíkokra vágott paprikát, gyorsan összepároljuk.
A tejszínt a krémsajttal, bazsalikommal és zúzott fokhagymával elkeverjük. Ezután öntjük fel a tejszínnel a húst. Forrón. rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

