Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes spenóttekercs recept

Sajtkrémes spenóttekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g spenót (én mirelitet használtam)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g rétesliszt, vagy 2/3 rész finomliszt-1/3 rész tönkölybúzaliszt
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 0,5 tk só
    • olaj

    Töltelék:

    • 2 db tejszínes sajt
    • 1 ek juhtúró
    • 1 csípős medvesajt
    • 2-3 szelet kaliforniai paprika
    • néhány szelet párolt cékla és sárgarépa
      (köretnek készítettem olívaolajon+ vajon roppanósra párolva)

    Elkészítése:

    A spenótot olvasszuk fel, tegyük egy tálba, adjuk hozzá a három tojássárgáját, majd a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet és a sót.

    Robotgéppel egy csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd óvatosan keverjük össze a spenótos masszával.

    Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, olajazzuk meg, szórjuk meg egy kis liszttel, majd kenjük rá a spenótos tésztát. 180 °C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.

    A kész tésztát még melegen tekerjük fel a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni.

    Töltelék készítése:

    Szerettem volna egy kis színt vinni,ezért a köretnek készített sárgarépa és cékla csíkokat is felhasználtam. Néhány szelet piros kaliforniai paprikát felkockáztam még hozzá.
    A sajtkrémet összekeverjük a túróval és a csípős sajttal, egy kicsit lehet sóval ízesíteni.

    A kihűlt tésztalapot tekerjük ki és kenjük meg a sajtos krémmel. Rakjuk rá a paprika-, a sárgarépa és a cékladarabokat és tekerjük fel.

    A spenótos tekercset tegyük hűvös helyre, és hagyjuk megszilárdulni a tölteléket.
    Szeletelve tálaljuk, nagyon jól mutat hidegtálon.

    Tipp:

    Lehet gazdagítani pld. sonkával, ízlés szerint variálni a tölteléket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá