Sajtkrémes spenóttekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 g spenót (én mirelitet használtam)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g rétesliszt, vagy 2/3 rész finomliszt-1/3 rész tönkölybúzaliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 tk só
- olaj
Töltelék:
- 2 db tejszínes sajt
- 1 ek juhtúró
- 1 csípős medvesajt
- só
- 2-3 szelet kaliforniai paprika
- néhány szelet párolt cékla és sárgarépa
(köretnek készítettem olívaolajon+ vajon roppanósra párolva)
Elkészítése:
A spenótot olvasszuk fel, tegyük egy tálba, adjuk hozzá a három tojássárgáját, majd a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet és a sót.
Robotgéppel egy csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd óvatosan keverjük össze a spenótos masszával.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, olajazzuk meg, szórjuk meg egy kis liszttel, majd kenjük rá a spenótos tésztát. 180 °C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.
A kész tésztát még melegen tekerjük fel a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni.
Töltelék készítése:
Szerettem volna egy kis színt vinni,ezért a köretnek készített sárgarépa és cékla csíkokat is felhasználtam. Néhány szelet piros kaliforniai paprikát felkockáztam még hozzá.
A sajtkrémet összekeverjük a túróval és a csípős sajttal, egy kicsit lehet sóval ízesíteni.
A kihűlt tésztalapot tekerjük ki és kenjük meg a sajtos krémmel. Rakjuk rá a paprika-, a sárgarépa és a cékladarabokat és tekerjük fel.
A spenótos tekercset tegyük hűvös helyre, és hagyjuk megszilárdulni a tölteléket.
Szeletelve tálaljuk, nagyon jól mutat hidegtálon.
Tipp:
Lehet gazdagítani pld. sonkával, ízlés szerint variálni a tölteléket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »