Sajtkrémes spenóttekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 400 g spenót (én mirelitet használtam)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g rétesliszt, vagy 2/3 rész finomliszt-1/3 rész tönkölybúzaliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 tk só
- olaj
Töltelék:
- 2 db tejszínes sajt
- 1 ek juhtúró
- 1 csípős medvesajt
- só
- 2-3 szelet kaliforniai paprika
- néhány szelet párolt cékla és sárgarépa
(köretnek készítettem olívaolajon+ vajon roppanósra párolva)
Elkészítése:
A spenótot olvasszuk fel, tegyük egy tálba, adjuk hozzá a három tojássárgáját, majd a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet és a sót.
Robotgéppel egy csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd óvatosan keverjük össze a spenótos masszával.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, olajazzuk meg, szórjuk meg egy kis liszttel, majd kenjük rá a spenótos tésztát. 180 °C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.
A kész tésztát még melegen tekerjük fel a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni.
Töltelék készítése:
Szerettem volna egy kis színt vinni,ezért a köretnek készített sárgarépa és cékla csíkokat is felhasználtam. Néhány szelet piros kaliforniai paprikát felkockáztam még hozzá.
A sajtkrémet összekeverjük a túróval és a csípős sajttal, egy kicsit lehet sóval ízesíteni.
A kihűlt tésztalapot tekerjük ki és kenjük meg a sajtos krémmel. Rakjuk rá a paprika-, a sárgarépa és a cékladarabokat és tekerjük fel.
A spenótos tekercset tegyük hűvös helyre, és hagyjuk megszilárdulni a tölteléket.
Szeletelve tálaljuk, nagyon jól mutat hidegtálon.
Tipp:
Lehet gazdagítani pld. sonkával, ízlés szerint variálni a tölteléket.