Sajtkrémes spenóttekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 400 g spenót (én mirelitet használtam)
  • 3 tojás
  • 120 g rétesliszt, vagy 2/3 rész finomliszt-1/3 rész tönkölybúzaliszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 tk só
  • olaj

Töltelék:

  • 2 db tejszínes sajt
  • 1 ek juhtúró
  • 1 csípős medvesajt
  • 2-3 szelet kaliforniai paprika
  • néhány szelet párolt cékla és sárgarépa
    (köretnek készítettem olívaolajon+ vajon roppanósra párolva)

Elkészítése:

A spenótot olvasszuk fel, tegyük egy tálba, adjuk hozzá a három tojássárgáját, majd a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet és a sót.

Robotgéppel egy csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd óvatosan keverjük össze a spenótos masszával.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, olajazzuk meg, szórjuk meg egy kis liszttel, majd kenjük rá a spenótos tésztát. 180 °C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.

A kész tésztát még melegen tekerjük fel a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni.

Töltelék készítése:

Szerettem volna egy kis színt vinni,ezért a köretnek készített sárgarépa és cékla csíkokat is felhasználtam. Néhány szelet piros kaliforniai paprikát felkockáztam még hozzá.
A sajtkrémet összekeverjük a túróval és a csípős sajttal, egy kicsit lehet sóval ízesíteni.

A kihűlt tésztalapot tekerjük ki és kenjük meg a sajtos krémmel. Rakjuk rá a paprika-, a sárgarépa és a cékladarabokat és tekerjük fel.

A spenótos tekercset tegyük hűvös helyre, és hagyjuk megszilárdulni a tölteléket.
Szeletelve tálaljuk, nagyon jól mutat hidegtálon.

Tipp:

Lehet gazdagítani pld. sonkával, ízlés szerint variálni a tölteléket.