Ropogós kenyér /Knäckebrot/ recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 120 g teljes kiőrlésű liszt (tönkölybúza)
- 120 g zabpehely
- 50 g napraforgómag
- 50 g szezámmag
- 50 g lenmag
- 2 ek mák
- 250 ml víz
- 1/2 tk só (vagy ízlés szerint)
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt fokra.
Kb 25 g napraforgómagot a lisztet, zabpelyhet, lenmagot, szezámmagot, mákot keverjük össze. Adjuk hozzá a vízben feloldott sót és olajat. Alaposan keverjük össze. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és meghintjük a maradék napraforgómaggal.
Süssük kb 15 percen át, majd vágjuk fel darabokra. Tegyük vissza a sütőbe további 30 percre (vagy míg ropogósra nem sül), majd hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

