Ropogós kenyér /Knäckebrot/ recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 120 g teljes kiőrlésű liszt (tönkölybúza)
- 120 g zabpehely
- 50 g napraforgómag
- 50 g szezámmag
- 50 g lenmag
- 2 ek mák
- 250 ml víz
- 1/2 tk só (vagy ízlés szerint)
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt fokra.
Kb 25 g napraforgómagot a lisztet, zabpelyhet, lenmagot, szezámmagot, mákot keverjük össze. Adjuk hozzá a vízben feloldott sót és olajat. Alaposan keverjük össze. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és meghintjük a maradék napraforgómaggal.
Süssük kb 15 percen át, majd vágjuk fel darabokra. Tegyük vissza a sütőbe további 30 percre (vagy míg ropogósra nem sül), majd hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »