Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós kenyér /Knäckebrot/ recept

Ropogós kenyér /Knäckebrot/
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 120 g teljes kiőrlésű liszt (tönkölybúza)
    • 120 g zabpehely
    • 50 g napraforgómag
    • 50 g szezámmag
    • 50 g lenmag
    • 2 ek mák
    • 250 ml víz
    • 1/2 tk só (vagy ízlés szerint)
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt fokra.

    Kb 25 g napraforgómagot a lisztet, zabpelyhet, lenmagot, szezámmagot, mákot keverjük össze. Adjuk hozzá a vízben feloldott sót és olajat. Alaposan keverjük össze. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és meghintjük a maradék napraforgómaggal.

    Süssük kb 15 percen át, majd vágjuk fel darabokra. Tegyük vissza a sütőbe további 30 percre (vagy míg ropogósra nem sül), majd hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá