Ropogós kenyér /Knäckebrot/

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 120 g teljes kiőrlésű liszt (tönkölybúza)
  • 120 g zabpehely
  • 50 g napraforgómag
  • 50 g szezámmag
  • 50 g lenmag
  • 2 ek mák
  • 250 ml víz
  • 1/2 tk só (vagy ízlés szerint)
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt fokra.

Kb 25 g napraforgómagot a lisztet, zabpelyhet, lenmagot, szezámmagot, mákot keverjük össze. Adjuk hozzá a vízben feloldott sót és olajat. Alaposan keverjük össze. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és meghintjük a maradék napraforgómaggal.

Süssük kb 15 percen át, majd vágjuk fel darabokra. Tegyük vissza a sütőbe további 30 percre (vagy míg ropogósra nem sül), majd hagyjuk kihűlni.