Risotto alla parmeggiana recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 közepes fej hagyma
- 2 pohár rizs
- 60 gramm vaj
- 2 ek olíva olaj
- 100 gramm parmezán sajt reszelve
- 2 húsleves kocka
Elkészítése:
Megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizst és együtt pirítjuk. Merőkanalanként hozzáadjuk a leveskockából készített levest, majd ízlés szerint sózzuk. A levét ne forraljuk el teljesen, amikor a rizs puha rajtahagyunk egy kevés levet, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt, majd levesszük a tűzről és lefedve 10 percig állni hagyjuk. Jól összekeverjük és már fogyasztható is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.