Rebarbaraszósz recept

Hozzávalók:
A szószhoz:
- 5 vastagabb rebarbara levélnyél
- 3 evőkanál cukor
- kb 5 dl tej
- 3 evőkanál víz
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 karika citrom
A tálaláshoz:
- 1 csomag tejcsokoládéval bevont mazsola
- csokinyuszi
- zöldre színezett kókuszreszelék
Elkészítése:
A rebarbara nyeleknek vékonyan lehúzzuk a külső héját, majd kb 1 cm-es kockákra szeleteljük. Egy lábasba beletesszük a vizet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromkarikát és a felkockázott rebarbarát és kb 6-7 perc alatt megpároljuk.
Közben a pudingot csomómentesen elkeverjük a tejjel és behabarjuk vele a szószt. Az első forrásig főzzük, majd elzárjuk.
Langyosan tálaljuk, úgy a legfinomabb, de nyáron a hűtőből is igazi frissítő csemege. Tányérokra szedjük, megszórjuk a kókuszreszelékkel, csokis mazsolával és a nyuszit a tányérra helyezzük.
Jó étvágyat!
Tipp:
Kicsit fanyarkás az íze, a cukor mennyisége ízlés szerint változtatható. Az ízéhez a citrom nagyon fontos, az emeli ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »