Rebarbaraszósz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A szószhoz:
- 5 vastagabb rebarbara levélnyél
- 3 evőkanál cukor
- kb 5 dl tej
- 3 evőkanál víz
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 karika citrom
A tálaláshoz:
- 1 csomag tejcsokoládéval bevont mazsola
- csokinyuszi
- zöldre színezett kókuszreszelék
Elkészítése:
A rebarbara nyeleknek vékonyan lehúzzuk a külső héját, majd kb 1 cm-es kockákra szeleteljük. Egy lábasba beletesszük a vizet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromkarikát és a felkockázott rebarbarát és kb 6-7 perc alatt megpároljuk.
Közben a pudingot csomómentesen elkeverjük a tejjel és behabarjuk vele a szószt. Az első forrásig főzzük, majd elzárjuk.
Langyosan tálaljuk, úgy a legfinomabb, de nyáron a hűtőből is igazi frissítő csemege. Tányérokra szedjük, megszórjuk a kókuszreszelékkel, csokis mazsolával és a nyuszit a tányérra helyezzük.
Jó étvágyat!
Tipp:
Kicsit fanyarkás az íze, a cukor mennyisége ízlés szerint változtatható. Az ízéhez a citrom nagyon fontos, az emeli ki.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.