Rántott vargánya – kapros uborkasalátával recept

Hozzávalók:
Rántott vargánya:
- 50 dkg vargánya
- só
- 3-4 ek liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 ek zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Uborkasaláta:
- 1 kígyóuborka
- egy nagy csokor kapor
- 3 evőkanál 12% tejföl
- 2-3 teáskanál só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
Gomba készítése:
A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
Sózzuk, majd először lisztbe, utána felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő, forró olajban arany színűre sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Uborkasaláta készítése:
Az uborkát alaposan megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Megsózzuk és pár percet állni hagyjuk. Öntsük le róla felesleges levet (ne nyomkodjuk ki).
A kaprot vágjuk nagyon apróra, szórjuk rá az uborkára, majd keverjük el tejföllel és egy csipet borssal.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »