Rántott vargánya – kapros uborkasalátával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Rántott vargánya:
- 50 dkg vargánya
- só
- 3-4 ek liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 ek zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Uborkasaláta:
- 1 kígyóuborka
- egy nagy csokor kapor
- 3 evőkanál 12% tejföl
- 2-3 teáskanál só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
Gomba készítése:
A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
Sózzuk, majd először lisztbe, utána felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő, forró olajban arany színűre sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Uborkasaláta készítése:
Az uborkát alaposan megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Megsózzuk és pár percet állni hagyjuk. Öntsük le róla felesleges levet (ne nyomkodjuk ki).
A kaprot vágjuk nagyon apróra, szórjuk rá az uborkára, majd keverjük el tejföllel és egy csipet borssal.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.