Rántott vargánya – kapros uborkasalátával recept

Hozzávalók:
Rántott vargánya:
- 50 dkg vargánya
- só
- 3-4 ek liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 ek zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Uborkasaláta:
- 1 kígyóuborka
- egy nagy csokor kapor
- 3 evőkanál 12% tejföl
- 2-3 teáskanál só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
Gomba készítése:
A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
Sózzuk, majd először lisztbe, utána felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő, forró olajban arany színűre sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Uborkasaláta készítése:
Az uborkát alaposan megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Megsózzuk és pár percet állni hagyjuk. Öntsük le róla felesleges levet (ne nyomkodjuk ki).
A kaprot vágjuk nagyon apróra, szórjuk rá az uborkára, majd keverjük el tejföllel és egy csipet borssal.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »