Rántott vargánya – kapros uborkasalátával recept

Hozzávalók:
Rántott vargánya:
- 50 dkg vargánya
- só
- 3-4 ek liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 ek zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Uborkasaláta:
- 1 kígyóuborka
- egy nagy csokor kapor
- 3 evőkanál 12% tejföl
- 2-3 teáskanál só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
Gomba készítése:
A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
Sózzuk, majd először lisztbe, utána felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő, forró olajban arany színűre sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Uborkasaláta készítése:
Az uborkát alaposan megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Megsózzuk és pár percet állni hagyjuk. Öntsük le róla felesleges levet (ne nyomkodjuk ki).
A kaprot vágjuk nagyon apróra, szórjuk rá az uborkára, majd keverjük el tejföllel és egy csipet borssal.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »