Rántott vargánya – kapros uborkasalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Rántott vargánya:

  • 50 dkg vargánya
  • 3-4 ek liszt
  • 2 tojás
  • 5-6 ek zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Uborkasaláta:

  • 1 kígyóuborka
  • egy nagy csokor kapor
  • 3 evőkanál 12% tejföl
  • 2-3 teáskanál só
  • ízlés szerint bors

Elkészítése:

Gomba készítése:

A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.

Sózzuk, majd először lisztbe, utána felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.

Bő, forró olajban arany színűre sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Uborkasaláta készítése:

Az uborkát alaposan megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Megsózzuk és pár percet állni hagyjuk. Öntsük le róla felesleges levet (ne nyomkodjuk ki).

A kaprot vágjuk nagyon apróra, szórjuk rá az uborkára, majd keverjük el tejföllel és egy csipet borssal.

Jó étvágyat!