Rántott sajt burgonyával recept

Hozzávalók:
- 40 dkg rántani való sajt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 csapott evőkanál liszt
- zsemlemorzsa
- 2 kg burgonya
- só
- olaj (a sütéshez)
- paprika, paradicsom a díszítéshez
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felaprítjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. A rántani való sajtot felszeleteljük.
A tojásokat pici sóval felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Egy másik tálba zsemlemorzsát szórunk.
A sajt szeleteket először a tojásos-lisztes masszába megforgatjuk, majd ezután a zsemlemorzsába helyezzük és ebben is megforgatjuk.
A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Tálaláskor tányérra helyezzük a sült burgonyát, mellé a rántott sajtkorongokat.
Díszítésként paradicsomból és paprikából virágot formázunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »