Rántott sajt burgonyás almapürével recept

Hozzávalók:
Sajthoz:
- 500 g sajt, amilyet szeretünk
- zsemlemorzsa
- liszt
- tojás
- pici só
- olaj
Burgonyás almapüréhez:
- 40 dkg alma
- 40 dkg burgonya
- 4 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 dl tej
- só
Elkészítése:
A sajtot egy ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Először a lisztbe, majd a sózott-felvert tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és annyi vízben, amennyi ellepi puhára főzzük, majd leszűrjük.
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és kevés vízzel, amennyi ellepi és a cukorral megfőzzük. Az almát és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, sóval ízesítjük és összekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »