Rántott sajt burgonyás almapürével recept
Hozzávalók:
Sajthoz:
- 500 g sajt, amilyet szeretünk
- zsemlemorzsa
- liszt
- tojás
- pici só
- olaj
Burgonyás almapüréhez:
- 40 dkg alma
- 40 dkg burgonya
- 4 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 dl tej
- só
Elkészítése:
A sajtot egy ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Először a lisztbe, majd a sózott-felvert tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és annyi vízben, amennyi ellepi puhára főzzük, majd leszűrjük.
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és kevés vízzel, amennyi ellepi és a cukorral megfőzzük. Az almát és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, sóval ízesítjük és összekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »










