Rántott karfiol és máj burgonyapürével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol (torzsástól levelestől nekem 1 kg volt)
- 2 evőkanál vegeta
- 1 kg csirkemáj
- 2 dl tej
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál bors
Panírhoz:
- liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Burgonyapüré:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál vaj
- 2 dl meleg tej
- só
Kapros mártás:
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- só, bors
- 1 evőkanál szárított kapor
Elkészítése:
A májat előre beáztatjuk 2 dl tejbe, hozzáadunk zúzott fokhagymát , sót, borsot,hogy gyorsabban megpuhuljon és rendesen átsüljön majd.
A karfiolt a torzsájáról levágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük szét. Majd egy tálba kevés olajat és vegetát keverek össze majd bele forgatom a karfiol rózsákat, óvatosan, hogy ne törjön össze, de hogy ragadjon meg rajta az ételízesítő.
Miután kész lisztbe, tojásba, és panírba forgatom bele, majd előmelegített olajban, készre sütöm (inkább kis lángon és tovább süssük, hogy a karfiol tudjon megpuhulni)
A májat kiveszem a tejből, kicsit hagyom hadd száradjon, majd még sózom egy kicsit. Végül a májat bepanírozom, és forró olajban kisütöm néhány perc alatt. Ha még kell, akkor utólag is megsózhatom.
Burgonyapüré:
A krumplit kockákra vágva megfőzöm, majd turmixolom, adok hozzá meleg tejet, vajat, és ízlés szerint sózom.
Kapros mártás:
A hozzávalókat egy kis tálban alaposan elkeverem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »