Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott melegszendvics recept

Rakott melegszendvics
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    37×30-as tepsihez:

    • 1,5 cs toast kenyér (kb.75 dkg)
    • 20 db lapka sajt
    • 20 vékony szelet gépsonka

    Szendvicskrémhez:

    • 3 ek étolaj
    • 1 kis doboz paradicsompüré
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 ek tejföl
    • 3 dkg reszelt parmezán sajt
    • 10-12 db friss bazsalikom levél
    • 1 ek ketchup
    • 1 db piros színű lecsópaprika
    • csipet őrölt bors
    • pici só

    Tetejére:

    • 25 dkg trappista sajt
    • 1 szelet füstölt sonka, vagy tarja
    • Kevés frissen tekert őrölt bors

    Elkészítése:

    A szendvicskrémhez a vöröshagymát és a lecsópaprikát apró kockákra vágjuk és a reszelt fokhagymával az olajon megpirítjuk.

    A tűzről levéve hozzáadjuk a paradicsompürét, a szintén apróra vágott bazsalikom leveleket és a ketchupot, majd kb. 6-7 percig lassú tűzön, folytonos kevergetéssel kissé összefőzzük.

    Elzárjuk a lángot és hozzákeverjük a tejfölt (amitől egy picit majd visszahűl) és a parmezán sajtot, sózzuk-borsozzuk és félretesszük. Sűrű, de kenhető massza lesz a végére..

    A tepsi alját kirakjuk toast kenyér szeletekkel.

    A szendvicskrémet gondolatban elosztjuk 2 részre és az egyik felét rákenjük a kenyerekre.

    Ezután a gépsonkát is végigsorakoztatjuk, majd a lapka sajt szeletekkel zárjuk.

    Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük!

    Legvégén a tetejét kenyérszeletekkel újra lefedjük és mindegyik szeletre szórunk egy keveset az apró kockákra összevágott füstölt sonkából.

    A sajtot ráreszeljük a tetejére és gusztán,- kissé rákupacozva elosztjuk rajta.

    Tekerünk rá frissen egy kevés borsot és előmelegített sütőbe 210 fokon sütjük 10 percet, majd a hőfokot visszavesszük 190-re és légkeveréssel újabb 10 percet hagyjuk pirulni.

    Miután elkészült, a kenyérszeletek mentén felvágjuk és máris fogyasztható!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá