Rakott melegszendvics

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

37×30-as tepsihez:

  • 1,5 cs toast kenyér (kb.75 dkg)
  • 20 db lapka sajt
  • 20 vékony szelet gépsonka

Szendvicskrémhez:

  • 3 ek étolaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek tejföl
  • 3 dkg reszelt parmezán sajt
  • 10-12 db friss bazsalikom levél
  • 1 ek ketchup
  • 1 db piros színű lecsópaprika
  • csipet őrölt bors
  • pici só

Tetejére:

  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 szelet füstölt sonka, vagy tarja
  • Kevés frissen tekert őrölt bors

Elkészítése:

A szendvicskrémhez a vöröshagymát és a lecsópaprikát apró kockákra vágjuk és a reszelt fokhagymával az olajon megpirítjuk.

A tűzről levéve hozzáadjuk a paradicsompürét, a szintén apróra vágott bazsalikom leveleket és a ketchupot, majd kb. 6-7 percig lassú tűzön, folytonos kevergetéssel kissé összefőzzük.

Elzárjuk a lángot és hozzákeverjük a tejfölt (amitől egy picit majd visszahűl) és a parmezán sajtot, sózzuk-borsozzuk és félretesszük. Sűrű, de kenhető massza lesz a végére..

A tepsi alját kirakjuk toast kenyér szeletekkel.

A szendvicskrémet gondolatban elosztjuk 2 részre és az egyik felét rákenjük a kenyerekre.

Ezután a gépsonkát is végigsorakoztatjuk, majd a lapka sajt szeletekkel zárjuk.

Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük!

Legvégén a tetejét kenyérszeletekkel újra lefedjük és mindegyik szeletre szórunk egy keveset az apró kockákra összevágott füstölt sonkából.

A sajtot ráreszeljük a tetejére és gusztán,- kissé rákupacozva elosztjuk rajta.

Tekerünk rá frissen egy kevés borsot és előmelegített sütőbe 210 fokon sütjük 10 percet, majd a hőfokot visszavesszük 190-re és légkeveréssel újabb 10 percet hagyjuk pirulni.

Miután elkészült, a kenyérszeletek mentén felvágjuk és máris fogyasztható!

Jó étvágyat kívánok!