Hozzávalók:
37×30-as tepsihez:
Szendvicskrémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A szendvicskrémhez a vöröshagymát és a lecsópaprikát apró kockákra vágjuk és a reszelt fokhagymával az olajon megpirítjuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a paradicsompürét, a szintén apróra vágott bazsalikom leveleket és a ketchupot, majd kb. 6-7 percig lassú tűzön, folytonos kevergetéssel kissé összefőzzük.
Elzárjuk a lángot és hozzákeverjük a tejfölt (amitől egy picit majd visszahűl) és a parmezán sajtot, sózzuk-borsozzuk és félretesszük. Sűrű, de kenhető massza lesz a végére..
A tepsi alját kirakjuk toast kenyér szeletekkel.
A szendvicskrémet gondolatban elosztjuk 2 részre és az egyik felét rákenjük a kenyerekre.
Ezután a gépsonkát is végigsorakoztatjuk, majd a lapka sajt szeletekkel zárjuk.
Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük!
Legvégén a tetejét kenyérszeletekkel újra lefedjük és mindegyik szeletre szórunk egy keveset az apró kockákra összevágott füstölt sonkából.
A sajtot ráreszeljük a tetejére és gusztán,- kissé rákupacozva elosztjuk rajta.
Tekerünk rá frissen egy kevés borsot és előmelegített sütőbe 210 fokon sütjük 10 percet, majd a hőfokot visszavesszük 190-re és légkeveréssel újabb 10 percet hagyjuk pirulni.
Miután elkészült, a kenyérszeletek mentén felvágjuk és máris fogyasztható!
Jó étvágyat kívánok!