Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kifli recept

Rakott kifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 kifli
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg túró
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5 dl tej
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 3 dkg zsemlemorzsa
    • 2 evőkanál citromlé
    • 5 dkg mazsola
    • fél citrom reszelt héja

    Elkészítés:
    A kifliket karikákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz 4 evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket is kemény habbá verjük, majd ehhez is adunk 3 evőkanál porcukrot. A tojássárgás krémhez hozzákeverjük a túrót, ízesítjük citromlével, vaníliás cukorral, 3 evőkanál porcukorral és a reszelt citromhéjával. Beleszórjuk a mazsolát is. Egy sütőedényt vajjal kikenünk és megszórjuk zsemlemorzsával. A felszeletelt kiflik felét az aljába halmozzuk, langyos tejjel finoman átlocsoljuk, és beterítjük túrótöltelékkel. Újabb réteg kiflivel megrakjuk, és ezt is tejjel megöntözzük. Az egészet befedjük fehérje-habbal, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tálalás előtt kicsit hűtjük, és nagyobb kockákra vágva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá