Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kalács recept

Rakott kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • egy kalács(én most csíkosat használtam),
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 1 citrom héja
    • 1 barack/elhagyható vagy más gyümölcsre cserélhető/
    • 6 dl tej
    • 1/2 doboz főzőtejszín
    • vaj a kalácsok megkenéséhez

    Elkészítése:
    A kalácsot ujjnyi vastagra szeljük fel. Mind a két oldalukat megkenjük a vajjal vagy margarinnal. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal és az aljába leteszünk egy sor kalácsot. Erre a sorra tesszük a szeletelt gyümölcsöt, akár a tetejére lehet szelni egy kis csokit is. Ennek a tetejére jön a tej, tojás, citrom reszelt héja és egy kevés leve, melyet jól elkeverünk és a végén hozzáadjuk a tejszínt is. 170 fokos sütőben fél óra alatt összesütjük az egészet. A teteje jó ropogós lesz, az alja pedig pudingos.Nagyon egyszerű és finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá