Rakott kalács recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- egy kalács(én most csíkosat használtam),
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 1 citrom héja
- 1 barack/elhagyható vagy más gyümölcsre cserélhető/
- 6 dl tej
- 1/2 doboz főzőtejszín
- vaj a kalácsok megkenéséhez
Elkészítése:
A kalácsot ujjnyi vastagra szeljük fel. Mind a két oldalukat megkenjük a vajjal vagy margarinnal. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal és az aljába leteszünk egy sor kalácsot. Erre a sorra tesszük a szeletelt gyümölcsöt, akár a tetejére lehet szelni egy kis csokit is. Ennek a tetejére jön a tej, tojás, citrom reszelt héja és egy kevés leve, melyet jól elkeverünk és a végén hozzáadjuk a tejszínt is. 170 fokos sütőben fél óra alatt összesütjük az egészet. A teteje jó ropogós lesz, az alja pedig pudingos.Nagyon egyszerű és finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.