Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Quiche lorraine frittata lepénykenyérrel recept

Quiche lorraine frittata lepénykenyérrel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5-6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8-10 szelet bacon, vagy  sonka
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 dl tej
    • őrölt bors
    • 8-10 dkg sajt (edami, cheddar..)
    • koktélparadicsom

    Serpenyőben sült lepénykenyér hozzávalói:

    • 20 dkg liszt
    • 1 dl tej
    • 2 ek tejföl
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 1/2 tk só

    Elkészítése:

    A bacont vágjuk fel kisebb kockákra, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra.

    A tojásokat üssük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a főzőtejszínt, a tejet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd kézi habverővel keverjük simára. (csak tejjel is elkészíthető, de a főzőtejszíntől sokkal selymesebb ízt kapunk)
    Ezután reszeljük bele a sajtot, majd adjuk hozzá az elősütött bacont, és keverjük össze.

    Egy kisebb tepsit (nálam 15 x 25 cm-es) béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele az összekevert masszát. Tetejét pakoljuk meg koktélparadicsommal (ez el is hagyható) vagy szórjuk meg reszelt sajttal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, süssük 30-35 percig, hogy összesüljön, és a teteje szép piros legyen.

    A lepénykenyér elkészítése:

    Egy tálba tegyük bele a sóval, szódabikarbónával összekevert lisztet, majd öntsük hozzá a tejes-tejfölös keveréket. Ezután gyúrjuk össze, hogy egy lágyabb, sima tésztát kapjunk.(amennyiben túl lágy lenne a tészta, akkor még egy kevés lisztet gyúrjunk hozzá)

    Az elkészült tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 1 cm vastag, kör alakú formára. Ezután derelyevágóval vágjuk fel négy egyenlő részre.

    Egy teflon serpenyőt kenjünk ki vajjal, majd szórjuk meg egy kevés liszttel. Ezután tegyük fel a tűzre, és amikor már elkezd pezsegni a liszt, helyezzük bele a feldarabolt tésztát, majd alacsony hőfokon süssük kb. 15 percig.(én kis lángon sütöttem, és lángelosztót is tettem alá)

    Sütés közben kétszer-háromszor, fordítsuk át a lepényeket, hogy mindkét oldaluk szépen megsüljön.

    Az elkészült lepénykenyereket vegyük ki a serpenyőből, majd még forrón, kenjük meg egy kevés vajjal a tetejüket. Ettől szép fényesek lesznek, és az ízük is sokkal finomabb lesz.

    Tálaláskor a langyosra hűlt frittatát ízlés szerint szeleteljük fel, majd a kihűlt lepénykenyérrel, és paradicsommal kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá