Pórés,káposztás csirkemell recept
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 1 szál póréhagyma
- kb 2 marék csíkokra vágott kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- köménymag
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1-2 ek liszt
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk zsiradékon,félidőben rádobjuk a kelkáposztát és felkarikázott póréhagymát.Hozzáadjuk a felkockázott húst,fokhagymát fehéredésig kevergetjük.Fűszerezzük,(másfajta fűszereket is használhatunk)felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.A vége felé a lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük,merünk bele a főzőléből alaposan elkeverjük és ráöntjük a ragura,összeforraljuk.
Tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

