Pórés,káposztás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • 1 szál póréhagyma
  • kb 2 marék csíkokra vágott kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • köménymag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-2 ek liszt

Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk zsiradékon,félidőben rádobjuk a kelkáposztát és felkarikázott póréhagymát.Hozzáadjuk a felkockázott húst,fokhagymát fehéredésig kevergetjük.Fűszerezzük,(másfajta fűszereket is használhatunk)felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.A vége felé a lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük,merünk bele a főzőléből alaposan elkeverjük és ráöntjük a ragura,összeforraljuk.
Tésztával tálaljuk.