Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított hagymás húsgolyók, erdei gombával recept

Pirított hagymás húsgolyók, erdei gombával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg vegyes darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 nagyobb salotta hagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • bors
    • 10 dkg vaj
    • 3 evőkanál olaj
    • 20 dkg mirelit erdei gombakeverék
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 dl száraz fehérbor

    Elkészítése:

    A darált húst a tojással, sóval, borssal és a petrezselyemzöld felével, (amit előtte felaprítottam) összekeverem. A salotta hagymákat szeletekre vágom tisztítás után, majd a vaj felével ropogósra sütöm. Hozzákeverem kihűlés után a húshoz és kisebb gombócokat formázok belőle.

    A vöröshagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát összezúzom és kevés olajon megpirítom, majd sózom, borsozom, a gombát rádobom és készre párolom.

    A gombócokat külön serpenyőben a vaj másik felével pirosra sütöm, majd rádobom a gombát és kevés borral felöntöm. Kissé összefőzöm, rázogatom, majd a keményítőt a főzőtejszínnel kikeverem és a mártáshoz adom. A petrezselyemzöld maradékával megszórom és tálalható is az ételünk.

    Tipp:

    Saját receptem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá