Pirított hagymás húsgolyók, erdei gombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg vegyes darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 nagyobb salotta hagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál olaj
- 20 dkg mirelit erdei gombakeverék
- 2 dl főzőtejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A darált húst a tojással, sóval, borssal és a petrezselyemzöld felével, (amit előtte felaprítottam) összekeverem. A salotta hagymákat szeletekre vágom tisztítás után, majd a vaj felével ropogósra sütöm. Hozzákeverem kihűlés után a húshoz és kisebb gombócokat formázok belőle.
A vöröshagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát összezúzom és kevés olajon megpirítom, majd sózom, borsozom, a gombát rádobom és készre párolom.
A gombócokat külön serpenyőben a vaj másik felével pirosra sütöm, majd rádobom a gombát és kevés borral felöntöm. Kissé összefőzöm, rázogatom, majd a keményítőt a főzőtejszínnel kikeverem és a mártáshoz adom. A petrezselyemzöld maradékával megszórom és tálalható is az ételünk.
Tipp:
Saját receptem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »