Pirított hagymás húsgolyók, erdei gombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg vegyes darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 nagyobb salotta hagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál olaj
- 20 dkg mirelit erdei gombakeverék
- 2 dl főzőtejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A darált húst a tojással, sóval, borssal és a petrezselyemzöld felével, (amit előtte felaprítottam) összekeverem. A salotta hagymákat szeletekre vágom tisztítás után, majd a vaj felével ropogósra sütöm. Hozzákeverem kihűlés után a húshoz és kisebb gombócokat formázok belőle.
A vöröshagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát összezúzom és kevés olajon megpirítom, majd sózom, borsozom, a gombát rádobom és készre párolom.
A gombócokat külön serpenyőben a vaj másik felével pirosra sütöm, majd rádobom a gombát és kevés borral felöntöm. Kissé összefőzöm, rázogatom, majd a keményítőt a főzőtejszínnel kikeverem és a mártáshoz adom. A petrezselyemzöld maradékával megszórom és tálalható is az ételünk.
Tipp:
Saját receptem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »