Pirított hagymás húsgolyók, erdei gombával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg vegyes darált hús
  • 1 tojás
  • 3 nagyobb salotta hagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál olaj
  • 20 dkg mirelit erdei gombakeverék
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítése:

A darált húst a tojással, sóval, borssal és a petrezselyemzöld felével, (amit előtte felaprítottam) összekeverem. A salotta hagymákat szeletekre vágom tisztítás után, majd a vaj felével ropogósra sütöm. Hozzákeverem kihűlés után a húshoz és kisebb gombócokat formázok belőle.

A vöröshagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát összezúzom és kevés olajon megpirítom, majd sózom, borsozom, a gombát rádobom és készre párolom.

A gombócokat külön serpenyőben a vaj másik felével pirosra sütöm, majd rádobom a gombát és kevés borral felöntöm. Kissé összefőzöm, rázogatom, majd a keményítőt a főzőtejszínnel kikeverem és a mártáshoz adom. A petrezselyemzöld maradékával megszórom és tálalható is az ételünk.

Tipp:

Saját receptem.