Pirított csirkemáj – zöldséges rizzsel recept
Hozzávalók:
Májhoz:
- 0,5 kg csirkemáj
- 1 db vöröshagyma
- 1 kk majoránna
- 1 kk őrölt paprika
- só, bors
- 1 kk liszt
- olaj
Zöldséges rizshez:
- olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- kis szelet zeller
- petrezselyemzöld
- 1 pohár rizs
- 1 tyúkhúsleveskocka
Elkészítése:
Először a riszt készítjük el. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert, majd beleöntjük a pohár rizst. Miután kicsit összepirultak, felöntjük dupla annyi forró vízzel, mint amennyi a rizs volt.
Beletesszük a húsleveskockát, és ekkor levesszük a lángot a legalacsonyabb fokozatra, letakarjuk fedővel és hagyjuk – keverés nélkül – míg elkészül. kb. 20-25 perc. Ha szükséges. még sózzuk. Ha elkészült, petrezselyemzölddel megszórjuk.
Ezután egy edényben olajat melegítünk, beletesszük a felkockázott vöröshagymát, sózzuk, kicsit pirítjuk, majd megszórjuk paprikával, beletesszük a májat, a majorannát, kicsit felöntjük vízzel, fedő alatt puhítjuk.
A máj nagyon hamar megpuhul, ezért kb 20 perc után kicsi liszttel behabarjuk, ízesítjük.
Mire a rizs megpuhul, a máj is elkészül. Nagyon finom, jó étvágyat hozzá.