Petrezselymes tócsni recept
Hozzávalók:
- 5 közepes burgonya
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - petrezselyemzöld (ízlés szerint)
- só, bors ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- liszt
Elkészítése:
A nyers burgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük és hagyjuk állni 5 percig.
Amíg a burgonya levet enged, addig a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
A burgonyát a levétől kinyomkodjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a sót, a borsot, végül a lisztet, de csak annyit, hogy éppen összeálljon a massza.
Forró olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










