Petrezselymes tócsni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 közepes burgonya
  • 1 egész tojás
  • petrezselyemzöld (ízlés szerint)
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • liszt

Elkészítése:

A nyers burgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük és hagyjuk állni 5 percig.

Amíg a burgonya levet enged, addig a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.

A burgonyát a levétől kinyomkodjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a sót, a borsot, végül a lisztet, de csak annyit, hogy éppen összeálljon a massza.

Forró olajban kisütjük.