Pesto recept

Hozzávalók:
- 45 g bazsalikom
- 100 ml olívaolaj
- 15 g fenyőmag
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 50 g parmezán
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Egy mozsárban a bazsalikomot összezúzzuk az olaj felével. Hozzáadjuk a fenyőmagot és folytatjuk.
A fokhagymát is hozzáadjuk, megsózzuk és beleöntjük a maradék olajat. Alaposan összezúzzuk, hogy pépes legyen.
Amikor kész, belekeverjük a reszelt parmezánt. Kenyérrel, tésztán vagy mártogatósként tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »