Párizsiszószba forgatott cukkini tartármártással recept
Hozzávalók:
- 80 dkg cukkini
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 kávéskanál só
- 3 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál ételízesítő
Mártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 csipet cukor
- 1 ml citromlé
- 1 késhegynyi só
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, felszeleteljük és megsózzuk.
A tejet kiverjük a tojással, hozzáadjuk a lisztet, sót és az ételízesítőt. A cukkinit belemártogatjuk a szószba és forró olajban kisütjük.
A tartármártáshoz kikeverjük a tejfölt a majonézzel, mustárral, cukorral, citromlével és a sóval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

