Párizsikrémes melegszendvics recept

Hozzávalók:
- 20 dkg párizsi
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 tk mustár
- 2 csapott ek majonéz
- 2 nagy ek tejföl
- csipet bors
- 6 szelet kenyér
- 7 dkg sajt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük.
A párizsit nagyobb darabokra vágjuk, majd fokhagyma törőn átpréseljük. A hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk és a párizsihoz adjuk. Belekanalazzuk a mustárt, majonézt, tejfölt, ízesítjük őrölt borssal és alaposan összekeverjük.
A kenyérszeleteket megkenjük egy kevés krémmel, megszórjuk reszelt sajttal és sütőpapíros tepsire fektetjük. 200 fokon kb 10 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Azt hiszem már mindenkivel előfordult, hogy állt a nyitott hűtő előtt és azon gondolkodott tekintetével a tartalmat kutatva, hogy mi is legyen a reggeli. Én is pont így voltam.
Legyen melegszendvics? De milyen? Kevés párizsi, egy fej hagyma, némi tejföl és pici majonéz, mustár, no meg őrölt bors és már mehet is a kenyérre. Sót egyáltalán nem kívánt, de ez természetesen ízlés kérdése. A már nem épp friss kenyér is remekül hasznosítható az elkészítésekor. Természetesen bármilyen más felvágottból is összeállítható.
Forró mézes-citromos tea és friss zöldség kíséretében fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »