Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párizsikrémes melegszendvics recept

Párizsikrémes melegszendvics
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg párizsi
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 tk mustár
    • 2 csapott ek majonéz
    • 2 nagy ek tejföl
    • csipet bors
    • 6 szelet kenyér
    • 7 dkg sajt

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük.

    A párizsit nagyobb darabokra vágjuk, majd fokhagyma törőn átpréseljük. A hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk és a párizsihoz adjuk. Belekanalazzuk a mustárt, majonézt, tejfölt, ízesítjük őrölt borssal és alaposan összekeverjük.

    A kenyérszeleteket megkenjük egy kevés krémmel, megszórjuk reszelt sajttal és sütőpapíros tepsire fektetjük. 200 fokon kb 10 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Azt hiszem már mindenkivel előfordult, hogy állt a nyitott hűtő előtt és azon gondolkodott tekintetével a tartalmat kutatva, hogy mi is legyen a reggeli. Én is pont így voltam.
    Legyen melegszendvics? De milyen? Kevés párizsi, egy fej hagyma, némi tejföl és pici majonéz, mustár, no meg őrölt bors és már mehet is a kenyérre. Sót egyáltalán nem kívánt, de ez természetesen ízlés kérdése. A már nem épp friss kenyér is remekül hasznosítható az elkészítésekor. Természetesen bármilyen más felvágottból is összeállítható.
    Forró mézes-citromos tea és friss zöldség kíséretében fogyasztottuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá