Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paraszttokány – hagymatokány recept

Paraszttokány – hagymatokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej hagyma
    • kb. 10 dkg szalonna
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb. 0,5 dl száraz fehérbor
    • 2 szelet kenyér
    • 2 ek tejföl
    • kevés zsír a kenyér pirításához
    • ízlés szerint csípős paprika
    • petrezselyem, vagy más zöld fűszer (én snidlinget tettem hozzá)

    Elkészítése:

    A szalonnát vékony csíkokra szeltem, a hagymát megtisztítottam, majd félkarikákra vágtam. A kenyérszeleteknek a héját levágtam, majd azt is felcsíkoztam.

    Kevés zsíron enyhén megpirítottam a csíkokra vágott kenyeret, majd félretettem. A tojásokat enyhén felvertem, kicsit megsóztam, elkevertem szárított, aprított snidlinggel, majd 1 cm vastag összehajtott lepényt sütöttem belőle. Ezt is felcsíkoztam.

    Ugyanabban a serpenyőben üvegesre pirítottam a szalonnacsíkokat, majd hozzáadtam a hagymát is. Megsóztam, és rövid ideig együtt sütöttem. Egy löttyintés fehérbort öntöttem hozzá, és amikor az alkohol elpárolgott belőle, a serpenyőbe került a felcsíkozott tojáslepény, majd a pirított kenyércsíkok is. Összeforgattam, megvártam, hogy a kenyér felszívja a kevés keletkezett szaftot, és tálaltam. Nagyon picit meghintettem őrölt pirospaprikával, és 2 nagy kanál tejföllel elkeverve ettem meg.

    A paraszttokány – hagymatokány kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 292 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 15 g
    Zsír: 22 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá