Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát vékony csíkokra szeltem, a hagymát megtisztítottam, majd félkarikákra vágtam. A kenyérszeleteknek a héját levágtam, majd azt is felcsíkoztam.
Kevés zsíron enyhén megpirítottam a csíkokra vágott kenyeret, majd félretettem. A tojásokat enyhén felvertem, kicsit megsóztam, elkevertem szárított, aprított snidlinggel, majd 1 cm vastag összehajtott lepényt sütöttem belőle. Ezt is felcsíkoztam.
Ugyanabban a serpenyőben üvegesre pirítottam a szalonnacsíkokat, majd hozzáadtam a hagymát is. Megsóztam, és rövid ideig együtt sütöttem. Egy löttyintés fehérbort öntöttem hozzá, és amikor az alkohol elpárolgott belőle, a serpenyőbe került a felcsíkozott tojáslepény, majd a pirított kenyércsíkok is. Összeforgattam, megvártam, hogy a kenyér felszívja a kevés keletkezett szaftot, és tálaltam. Nagyon picit meghintettem őrölt pirospaprikával, és 2 nagy kanál tejföllel elkeverve ettem meg.