Paraszt reggeli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3-4 közepes, héjábában főtt krumpli (rakott krumpli maradék is lehet)
- 10-15 dkg füstölt szalonna
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2-3 közepes fej vöröshagyma vagy újhagyma zöld szára
- 10-20 dkg maradék szalámi (vegyesen is lehet)
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát és a szalonnát is apróra kockázom, a hagymát vagy az újhagyma szárát (ez a finomabb, jobb) és a szalámi maradékokat felkarikázom.
A szalonnát kisütöm, majd a hagymát megdinsztelem rajta, majd a krumplival és a szalámi maradékkal is átsütöm az egészet.
Végül a rántottának felvert és ízlés szerint sózott tojást ráöntöm és készre sütöm.
A tetejét reszelt sajttal megszórom.
Tipp:
A mennyiségek éhes kamaszok esetén erősen változnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


