Paradicsomos fritatta GastroHobbi módra recept

Hozzávalók:
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 3 szál újhagyma
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej (én laktózmenteset használtam)
- 2 paradicsom
- fél csokor petrezselyem aprítva
- néhány szál friss snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 190 fokra.
A szalonnát nagyon vékony szeletekre vágom és egy olyan lábasban, amit később be tudok tenni a sütőbe, zsiradék nélkül lepirítom, majd hozzáadom a felkarikázott újhagymát, üvegesre párolom és közvetlenül mielőtt leveszem a tűzről, rádobom az aprított fokhagymát.
A tojást felverem a tejjel, sózom, borsozom, megszórom az aprított petrezselyemzöld felével, alaposan összekeverem és ráöntöm a hagymás szalonnára.
Ráteszem a tojás tetejére a felkarikázott paradicsom szeleteket, megszórom a maradék petrezselyem zölddel, az aprított snidlinggel és 10 perc alatt a sütőben készre sütöm.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »