Paradicsomos fritatta GastroHobbi módra recept

Hozzávalók:
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 3 szál újhagyma
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej (én laktózmenteset használtam)
- 2 paradicsom
- fél csokor petrezselyem aprítva
- néhány szál friss snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 190 fokra.
A szalonnát nagyon vékony szeletekre vágom és egy olyan lábasban, amit később be tudok tenni a sütőbe, zsiradék nélkül lepirítom, majd hozzáadom a felkarikázott újhagymát, üvegesre párolom és közvetlenül mielőtt leveszem a tűzről, rádobom az aprított fokhagymát.
A tojást felverem a tejjel, sózom, borsozom, megszórom az aprított petrezselyemzöld felével, alaposan összekeverem és ráöntöm a hagymás szalonnára.
Ráteszem a tojás tetejére a felkarikázott paradicsom szeleteket, megszórom a maradék petrezselyem zölddel, az aprított snidlinggel és 10 perc alatt a sütőben készre sütöm.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »