Paradicsomos fritatta GastroHobbi módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 szál újhagyma
  • 6 tojás
  • 1 dl tej (én laktózmenteset használtam)
  • 2 paradicsom
  • fél csokor petrezselyem aprítva
  • néhány szál friss snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

Előmelegítem a sütőt 190 fokra.

A szalonnát nagyon vékony szeletekre vágom és egy olyan lábasban, amit később be tudok tenni a sütőbe, zsiradék nélkül lepirítom, majd hozzáadom a felkarikázott újhagymát, üvegesre párolom és közvetlenül mielőtt leveszem a tűzről, rádobom az aprított fokhagymát.

A tojást felverem a tejjel, sózom, borsozom, megszórom az aprított petrezselyemzöld felével, alaposan összekeverem és ráöntöm a hagymás szalonnára.

Ráteszem a tojás tetejére a felkarikázott paradicsom szeleteket, megszórom a maradék petrezselyem zölddel, az aprított snidlinggel és 10 perc alatt a sütőben készre sütöm.

Jó étvágyat!