Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás-ketchupos kolbásznyárs recept

Paprikás-ketchupos kolbásznyárs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg lecsókolbász
    • 3-4 nagyobb kápia paprika
    • 4 ek olaj
    • 4 ek ketchup
    • 6 saslikpálca

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

    A kolbászt vágjuk kb. 1 cm-es karikákra, a megtisztított paprikákat pedig nagyobb kockákra.

    A saslik pálcára felváltva húzzunk rá egy karika kolbászt és 1 kocka paprikát. A kész nyársakat fektessük az előkészített tepsibe.

    A ketchupot keverjük jól össze az olajjal, majd kenjük be vele mindegyik nyársat alaposan.

    A forró sütőbe téve hőlégkeveréssel 25 perc alatt süssük szép pirosra.

    Sütés közben párszor kenjük át a lecsorgó szafttal a nyársakat, illetve egyszer forgassuk is meg őket.

    Tipp:

    Egészen egyszerű, olcsó, finom fogás. Kb. 10 perc az elkészítése, a többit a sütő végzi.
    Fogyaszthatjuk reggelire, vagy akár kiváló ebéd is lehet rohanós hétköznapokon egy könnyű salátával, vagy csak friss, ropogós kenyérrel. Remek feltétje például egy finom főzeléknek is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá