Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás gombóc recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • A tésztához:
    • 4 szem héjában főtt krumpli
    • 50 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál só
    • Valamint:
    • 10 dkg (liba)zsír
    • 2 gerezd fokhagyma
    • pirospaprika

    Elkészítés:

    A gombóctésztát egybegyúrod lisztes deszkán, 10 kis cipóra szétválasztod, és egyenként ujjnyi vastagságúra nyújtod, majd nokedli nagyságúra vagdosod. Így dobod a lobogó sós vízbe. Amikor feljön a víz tetejére, szürővel kiveszed, és a megolvasztott, paprikával, fokhagymával és sóval ízesített libazsírba dobod. Átforgatod, egy kicsit odakapatod az edény aljához. Friss ecetes-cukros zöldsalátával tálalod, és sörrel öblíted.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá