Padlizsános bruschetta recept

Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 8 szelet kenyér
- vaj vagy olíva olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- majonéz(kihagyható)
- 8 szelet sajt
- só
- oregánó
- bazsalikom
- bors
Elkészítése:
A padlizsánt apró kockákra darabolom. A vöröshagymát szintén apróra vágom és forró olajon vagy vajon dinsztelem és amikor üveges hozzáadom a felkockázott padlizsánt. Ízesítem sóval, borssal,oregánóval és bazsalikommal (mennyiség az ízlés függő).
Párolom,közben pici vizet adagolok mindig,mert a padlizsán hamar lesülhet. Amikor láthatóan puha,kezd masszává válni a tüzet elzárom.
Pirítóst készítek a kenyérszeletekből. Még melegen megkenjük a szeleteket oliva olajjal,vagy vajjal és a fokhagyma gerezdekkel jól megdörzsöljük őket. A kész padlizsános masszával egyenként megkenjük a szeleteket,paradicsom karikát és sajtot teszünk a szeletekre.Forró sütőben grill fokozaton rápirítjuk a sajtot és kész is:)
Tipp:
Ha a padlizsánkrémbe egy-két evőkanál majonézt is belekeverünk(majonézt csak kihűlt krémbe keverjük bele) még fantasztikusabb lesz az ételünk. Szeletek tetejét díszíthetjük olíva bogyóval is,ez tényleg a fantázián és ízlésen múlik.
Nyári meleg estéken kiváló könnyű vacsora:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »