Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsános bruschetta recept

Padlizsános bruschetta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 db padlizsán
    • 8 szelet kenyér
    • vaj vagy olíva olaj
    • 1 db vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 db paradicsom
    • majonéz(kihagyható)
    • 8 szelet sajt
    • oregánó
    • bazsalikom
    • bors

    Elkészítése:
    A padlizsánt apró kockákra darabolom. A vöröshagymát szintén apróra vágom és forró olajon vagy vajon dinsztelem és amikor üveges hozzáadom a felkockázott padlizsánt. Ízesítem sóval, borssal,oregánóval és bazsalikommal (mennyiség az ízlés függő).
    Párolom,közben pici vizet adagolok mindig,mert a padlizsán hamar lesülhet. Amikor láthatóan puha,kezd masszává válni a tüzet elzárom.
    Pirítóst készítek a kenyérszeletekből. Még melegen megkenjük a szeleteket oliva olajjal,vagy vajjal és a fokhagyma gerezdekkel jól megdörzsöljük őket. A kész padlizsános masszával egyenként megkenjük a szeleteket,paradicsom karikát és sajtot teszünk a szeletekre.Forró sütőben grill fokozaton rápirítjuk a sajtot és kész is:)

    Tipp:

    Ha a padlizsánkrémbe egy-két evőkanál majonézt is belekeverünk(majonézt csak kihűlt krémbe keverjük bele) még fantasztikusabb lesz az ételünk. Szeletek tetejét díszíthetjük olíva bogyóval is,ez tényleg a fantázián és ízlésen múlik.

    Nyári meleg estéken kiváló könnyű vacsora:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá