Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánt apró kockákra darabolom. A vöröshagymát szintén apróra vágom és forró olajon vagy vajon dinsztelem és amikor üveges hozzáadom a felkockázott padlizsánt. Ízesítem sóval, borssal,oregánóval és bazsalikommal (mennyiség az ízlés függő).
Párolom,közben pici vizet adagolok mindig,mert a padlizsán hamar lesülhet. Amikor láthatóan puha,kezd masszává válni a tüzet elzárom.
Pirítóst készítek a kenyérszeletekből. Még melegen megkenjük a szeleteket oliva olajjal,vagy vajjal és a fokhagyma gerezdekkel jól megdörzsöljük őket. A kész padlizsános masszával egyenként megkenjük a szeleteket,paradicsom karikát és sajtot teszünk a szeletekre.Forró sütőben grill fokozaton rápirítjuk a sajtot és kész is:)
Ha a padlizsánkrémbe egy-két evőkanál majonézt is belekeverünk(majonézt csak kihűlt krémbe keverjük bele) még fantasztikusabb lesz az ételünk. Szeletek tetejét díszíthetjük olíva bogyóval is,ez tényleg a fantázián és ízlésen múlik.
Nyári meleg estéken kiváló könnyű vacsora:)