Padlizsános bruschetta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 8 szelet kenyér
  • vaj vagy olíva olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • majonéz(kihagyható)
  • 8 szelet sajt
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors

Elkészítése:
A padlizsánt apró kockákra darabolom. A vöröshagymát szintén apróra vágom és forró olajon vagy vajon dinsztelem és amikor üveges hozzáadom a felkockázott padlizsánt. Ízesítem sóval, borssal,oregánóval és bazsalikommal (mennyiség az ízlés függő).
Párolom,közben pici vizet adagolok mindig,mert a padlizsán hamar lesülhet. Amikor láthatóan puha,kezd masszává válni a tüzet elzárom.
Pirítóst készítek a kenyérszeletekből. Még melegen megkenjük a szeleteket oliva olajjal,vagy vajjal és a fokhagyma gerezdekkel jól megdörzsöljük őket. A kész padlizsános masszával egyenként megkenjük a szeleteket,paradicsom karikát és sajtot teszünk a szeletekre.Forró sütőben grill fokozaton rápirítjuk a sajtot és kész is:)

Tipp:

Ha a padlizsánkrémbe egy-két evőkanál majonézt is belekeverünk(majonézt csak kihűlt krémbe keverjük bele) még fantasztikusabb lesz az ételünk. Szeletek tetejét díszíthetjük olíva bogyóval is,ez tényleg a fantázián és ízlésen múlik.

Nyári meleg estéken kiváló könnyű vacsora:)