Omlett recept

Hozzávalók:
- 6 tojás
- 1 evőkanál liszt
- só
- a sütéshez 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
- a tetejére 3 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sárgájukat, beleszitáljuk a lisztet, és megsózzuk. Lehetőleg teflon serpenyőben a vajon vagy olajon lepényt sütünk belőle, ebből a mennyiségből négyet, egymás után. Amikor az alsó felük szépen megpirult, lapáttal, egy mozdulattal fordítjuk meg, hogy az omlett egyben maradjon, úgy pirítjuk meg a másik felét is. Sütés után forró tálra vagy tányérra csúsztatjuk, és félbehajtjuk, tetejét olvasztott vajjal locsoljuk meg. Az omlettet félbehajtás előtt meg is tölthetjük.
Képfeltöltés
Szólj hozzá
Őket is nézd meg!
Ajánlott cikkek

Különleges palacsinták, amiket ki kell próbálnod: TOP5 recept
Nagy kedvenc a palacsinta, de miért maradnánk a túrós, kakaós, lekváros von
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2019.02.08. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A legfinomabb sajttorta receptek – Itt a TOP lista
Mindenki kedvence a sajttorta, na de mi a titka? Az, hogy szinte elronthata
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2019.02.04. hétfő
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
8 retró süti, ami soha nem megy ki a divatból
A gyermekkor kedvenc sütijei! Neked melyik volt a kedvenced???
Tovább olvasom »
8 kiváló gombás recept, amit ki kell próbálnod!
A gomba az egyik legskoldalúbb konyhai alapanyag, össze is gyűjtöttünk tíz
Tovább olvasom »