Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olaszos, csőben sült brokkoli recept

Olaszos, csőben sült brokkoli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 brokkoli (500 gramm)
    • 1,5 dl 12%-os tejföl
    • 1,5 dl joghurt
    • 5-6 dkg trappista és parmezán sajt keveréke
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek zabpehely
    • 1 tk olívaolaj
    • só ízlés szerint
    • 1 csipetnyi szódabikarbóna
    • 4-5 szárított paradicsom
    • 2 csipet zsemlemorzsa
    • 3-4 levél bazsalikom

    Elkészítése:

    A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 2-3 percig előfőzzük. A főzővízbe teszünk egy csipetnyi szódabikarbónát, hogy megőrizze a brokkoli a szép zöld színét.

    Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

    A tojást feltörjük, egy keverőtálba rakjuk, majd habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a sajt felét és a zabpelyhet (egy mozsárban kicsit megtördeltem). Adunk hozzá ízlés szerint sót (kb. 2 csipetnyit) és jól elkeverjük.

    A sütőformát kiolajazzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával.

    Leszűrjük a brokkolit. A főzőléből kb. 2 evőkanálnyit tegyünk a tejfölös masszába.

    Belerendezzük a brokkolirózsát a kerámia tepsibe, majd nyakon öntjük a masszával. A tetejére helyezzük a szárított paradicsomot, meghintjük a megmaradt reszelt sajttal, ráteszünk 3-4 levél bazsalikomot és betesszük a sütőbe.

    180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (alsó-felső sütés).

    Amikor kínáljuk, lehet díszíteni paradicsommal, mozzarella golyóval, bazsalikom levéllel.

    Tipp:

    Készíthető karfiollal is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá