Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nudlihalom vaníliamártással recept

Nudlihalom vaníliamártással
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Nudlihoz:

    • 80 dkg burgonya
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg rétesliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • 1 dkg zsír
    • 5 dkg vaj
    • 15 dkg áfonyalekvár

    Vaníliaöntethez:

    • 2 dl tejföl
    • 2 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 tk vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A tisztított kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.
    Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, azután 1x 5 cm-es csíkokra vágjuk és lisztes tenyérrel nudlikat sodrunk a tésztacsíkokból.
    A nudlikat forró, lobogó enyhén sós vízbe tesszük és addig főzzük, míg a víz felszínére feljönnek.
    Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.
    Tálalásnál felhalmozzuk, vaníliaöntettel és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.

    Vaníliamártás:
    A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk.
    A tojást felütjük, szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját.
    A sárgáját beletesszük a langyos tejfölös-vaníliamártásba és összekeverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá